• Enkelt
 • Behovsanpassat
 • Fototapet 3-4 dagar
grafiskt mönster fototapet

Tapettrender 2015

Även om vitt och fräscht fortfarande är ett populärt begrepp och en roadmap för hur vi väljer att utforma vårt hem kan vi se tydliga signaler på att induvidualismen mer och mer präglar vårt sätt att tapetsera våra väggar. Läs om hur vi försöker ta med oss naturen in i hemmet med hjälp av tapeter.

2015 är året då vi tar med oss naturen och trädgården in i hemmet. Väggarna får gärna prydas av stora blad från fikon, monstera eller vår egen kastanj. En grönt mönstrad fondvägg ger exempelvis köket en härligt inramad och spännande känsla mot vita väggar. Har du en vägg med fönster mot en grönskande trädgård ger du rummet extra rymd och dynamik.

Den växtbeprydda fondväggen går också hand i hand med hur vi försöker få in naturen och dess element in i våra hem. Marmor, lerkrukor, rustika trämöbler och så klart den hemodlade kryddodlingen är en allt mer vanlig syn i det moderna svenska hemmet.

Vintagetapeter är helt rätt

En annan trend som blir allt mer populär är att hämta inspiration från svunna tider både vad gäller tapeter och övrig inredning. Vi har nog alltid haft en kärlek för nostalgi men just nu tar det sig uttryck genomgående i hemmets alla detaljer.

Teorin säger oss att vi värdesätter det genuina framför det massproducerade och att vi försöker hitta de detaljer som ligger oss själva varmast om hjärtat. Det kan vara allt från en gammal kamera till farfars grammofonspelare som nu får agera krona i våra viktigaste rum. Med fördel väljer man också en tapet som går hand i hand med dessa detaljer.

Kom ihåg att vintagetapeter alltid är rätt och passar egentligen vilket rum som helst. 

Jordnära & enfärgade tapeter

Vårt hem är vår oas och vi spenderar mer energi och mer pengar än någonsin för att göra vårt hem till vår egen favoritplats i tillvaron.

Det kan man tydligt se på valet av tapeter och möbler i exempelvis sovrum och vardagsrum där vi tillbringar mycket tid. De gemensamma karaktärsdragen för både möbler och tapeter verkar vara nedtonade, matta och jordnära färger som känns lugnt för öga och sinne.


En enkel färgskala gör det sedan enkelt att välja inredningsdetaljer som sticker ut lite extra.

Grafisk mönsterfest

Slutligen kan vi se att tapeter med grafiska mönster fortfarande är mycket populärt. Här blandas hårda och mjuka vinklar i alla färger och former. Dominerar gör så klart svart och vitt men vi kan även se att lite mjukare färger är populära då de tonar ner mönsterfesten en aning.

Om man inte vill vara allt för djärv och tapetsera ett helt rum med grafiska mönster passar en sådan tapet självklart också bra till en fondvägg.

Oavsett vilken stil eller smak du har är vi säkra på att du kan hitta din favorittapet och motiv i vårt stora utbud.

Följ oss

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

För att få tillgång till nyheter, kampanjer och annan information ifrån oss på Scandiwall, registrera dig för vårt nyhetsbrev!

KONTAKTA OSS

LN Färg och Tapetbutik AB
Org nr: 556930-6722
E-post: kundservice@scandiwall.se
Telefon: + 46 (0)8 26 11 11

Mån - Fredag 09.00 - 12.00 & 13.00 - 17.00

SCANDIWALL - ETT MODERNT SKANDINAVISKT TAPET- & DESIGNHUS

På Scandiwall omvandlas nytänkande och kompetens till inspirerande fondtapeter och fotoväggar. I rampljuset står våra väggdekorer som tavlor, design- och fototapet från Skandinaviens ledande fotografer och designers. Nya namn och kreatörer blandas med etablerade för en stilsäker blandning mellan det nya och klassiskt tidlösa. Trendledande, inspirerande och stilfullt ska genomsyra såväl Scandiwall-varumärket som upplevelsen av våra fondväggar. Vi vill att alla som besöker oss ska uppleva detta i vår shop, hos våra återförsäljare, sortiment, service och kommunikation.

Mångfalden och det unika utbudet av design- och fototapeter är det som tillsammans med våra spjutpetstjänster särskiljer Scandiwall från andra handelsplatser. Kundspecifika helhetslösningar är en sådan tjänst. Genom att kombinera vårt sortiment och våra grafiker med det senaste inom digitaltryck och våra kunders eget bild- eller profilmaterial bryts ny mark. Hos oss kan du ta del av morgondagens väggdekorer, design- och fototapeter redan idag.

Varförbeställa från Scandiwall?

sveriges skarpaste upplevelse - proffskvalitet till bra pris!

 • Prisbelönt bildgalleri
 • Unik skärpa, djup och HD-tryck
 • Fri rådgivning & varuprover!
 • Alltid 100% kundgaranti

  Tapet & tavlor
  i 3 enkla steg!

  1. Välj produkt eller
  . . . . . ladda upp ditt foto!
  2. Ange mått
  3. Beställ
 •