Bild för kategori Modern Classics

Modern Classics

Modern Classics - wallpaper treasures. Den svenska tapetens historia har sin början under 1700-talets mitt då tapettillverkarna skapade tapeter genom att kombinera bland annat målning, schablonmålning och tryck. Under den här perioden var rokokon den dominerande konststilen i vår del av världen och dess dekorativa uttryck återgavs på de tapeter som tillverkades då. Sedan dess har tapetdesignen i stort sett gått hand i hand med modets utveckling. Detaljrika, fylliga medaljonger har lagts till graciösa och livliga blommönster och under åren har det skapats en diger portfolio med klassiska, svenska tapeter. Mönstren till Modern Classics är hämtade från denna tapetskatt och härstammar från olika tapetfabriker och tidsepoker. Några av dessa guldkorn återges här i sina ursprungliga toner medan andra har fått en ny, modern färgsättning. Samtliga tapeter är tillverkade med limtryck, en traditionell tryckteknik som ger en genuin hantverkskänsla. Vid limtryck används en stor mängd färg som bildar en reliefeffekt. Man kan både se och känna tapetens kvalitet.

TAPETER - FÖR INREDARE OCH INSPIRERANDE HEM!

Kvalitetsmedvetande i varje detalj

Scandiwall har ett mycket brett sortiment av tapeter från såväl nordiska som internationella varumärken. Matthew Williamson, Ralph Lauren,Mulberry Home, Osborne & Little och William Morris är några exempel på ett unikt sortiment. Vi på Scandiwall har arbetat med tapeter i kommersiella projekt sedan länge men gör nu vårt omfattande och unika sortiment köpbart även för privatpersoner med känsla för kvalitet. 

Sökbarhet utöver det vanliga

Då vi sedan länge arbetat gentemot inredningsarkitekter och konceptbyråer har vi utvecklat synnerligt goda möjligheter till filtrering, urval och fri text sökningar för att enkelt hitta och beställa. Om ni mot förmodan inte hittar eller bara undrar något är ni alltid välkomna och kontalta vår kundservice. 

Tapeter för ditt favoritrum eller hela våningen

De nya favoritrummen att tapetsera är utan tvivel sovrum och barnrum. Aldrig någonsin har vi sett så snygga och genomtänkte barnrum som idag. Det tycker vi är kul och välkommet med tanke på hur många fina tapeter som finns. Vi har även ett stort antal lämpliga sovrumstapeter. Bra att veta är att de flesta tapeter idag fungerar utmärkt som en barntapet då de är lätta att torka av och ofta tillverkas i slitstarka material.

Välkommen!